TILBAGE
Jeep® Cherokee, globalt den mest solgte Jeep® model, har fået udvidet sit motorprogram med en helt ny motor. En ny 2.2 MultiJet turbodieselmotor med masser af drejningsmoment og hestekræfter sikrer høj køreglæde og en god brændstoføkonomi.

En elegant fusion af amerikansk råstyrke og italiensk finesse. Sådan kan Jeep® Cherokee med den nye 2.2 MultiJet turbodieselmotor på mange måder betegnes. Motoren, der er bygget på Fiat Powertrains motorfabrik i Pratola Serra i Italien, kommer i to varianter med henholdsvis 185 og 200 hestekræfter - begge med et drejningsmoment på hele 440 Nm ved 2500 omdr./min.
De italienske ingeniører fra datterselskabet Fiat Powertrain Technologies har udviklet en ny turbodieselmotor, der til sammenligning med forgængeren har 25 procent højere drejningsmoment og 17 procent bedre acceleration. Dertil kommer en 3 procent lavere CO2-udledning, som nu er 150g/km, med et kombineret forbrug på op til 17,5 km/l.

Når man kigger i motorrummet, finder man en avanceret firecylindret turbodieselmotor med topstykke i aluminuim, 16 ventiler, dobbelt overliggende knastaksel samt en commonrail med et tryk på helt op til 2000 bar, kombineret med Fiats flerfasede variable MultiJet indsprøjtning. Stempler, plejlstænger og krumtap er vægtoptimeret, hvilket giver færre vibrationer og et lavere brændstofforbrug.

Begge versioner med 185 og 200 hk leveres med Jeeps® avancerede 9-trins automatgear, "Jeep® Active Drive I" firehjulstræk og med Jeeps® Selec-Terrain system, hvor der kan vælges imellem fire forskellige programmer for firehjulstrækket alt efter terræntypen. Den 200 hestes motor accelererer Jeep® Cherokee fra 0 til 100 km/t på 8,5 sekunder og giver den en tophastighed på 204 km/t. Med anhængertræk og en maksimal trækkapacitet på 2.495 kg er den stærke firehjulstrækker også yderst velegnet til eksempelvis hestetransport.
I Jeep® Cherokee er den nye motor specielt tilpasset til at give optimal komfort ved kørsel på landevej og masser af kraft ved kørsel i terræn. Desuden er dens luftindtag er beskyttet, så bilen kan forcere vand i op til 48 centimeters højde. Samtidig er cirkulationen af olie og brændstof sikret selv under kørsel på ekstreme skråninger med op til 60 procents hældning.

Jeep® Cherokee, som sidste år gobalt var den bedst sælgende Jeep® model med et salg på 295.000 enheder, fås på hvide og gule plader og kan opleves hos landets to Jeep® forhandlere i Fredericia og Nærum. 

FORRIGE
NÆSTE