REVOLUTIONERENDE DESIGN

Det nye interiør redefinerer begrebet stil ved at fokusere på komfort, plads og teknologi indkapslet i et sofistikeret og moderne design.

INSTRUMENTBORD MED NYT DESIGN

loading

AUTENTISK JEEP®-STIL

På Jeep® Compass 4xe er de stilfulde sæder forfinet med uforlignelige og unikke detaljer, såsom sort læder med grå syninger i S-udgaven.
- SORT LÆDER, GRÅ SYNINGER

MERE PLADS TIL RÅDIGHED

Den nye Jeep® Compass 4xe byder på mere plads, og en højere grad af rummelighed.
LARGER STORAGE COMPARTMENTS

Større opbevaringsrum

Opbevaringsrummene bag gearvælgeren, i midterkonsollen og under albuestøtten i Jeep® Compass 4xe er også blevet fuldstændig redesignet og giver dig endnu mere plads.

AUTENTISK TIBEHØR TIL JEEP® POWERED BY MOPAR®

Gør interiøret i den nye Jeep® Compass 4xe personligt med tilbehør fra Mopar®.

WLTP med standardudstyr: Brændstofforbrug v. blandet kørsel 50 – 47,6 km/l. CO2-emission 44-45 g/km. Årlig ejerafgift 920 kr. Bilen er vist med ekstraudstyr, som kan ændre forbrug, emission, pris og ejerafgift. De angivne værdier for brændstofforbrug og CO2-emissioner er vejledende.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

4xe teknologi

Hvilke typer el-/hybridmotorer er der?

• ICE: En intern forbrændingsmotor (ICE) er den traditionelle varmeenergimotor (benzin, diesel osv.), hvor brændstofforbrænding aktiveres vha. et iltningsmiddel (normalt luft) inde i et forbrændingskammer, der indgår som en integreret del af væskens bevægelseskredsløb.
• MHEV: kombineret intern forbrændingsmotor og elmotor. Batteriet oplades af den interne forbrændingsmotor og af regenerativ bremsning. Det betyder, at det ikke er muligt kun at køre i el-tilstand.
• HEV: kombineret intern forbrændingsmotor og elmotor. Batteriet oplades af den interne forbrændingsmotor og af regenerativ bremsning. Brug af batteri giver mulighed for korte ture, hvor der udelukkende køres i el-tilstand.
• PLUG-IN HYBRID: kombineret intern forbrændingsmotor og elmotor. Batteriet oplades også fra en ekstern kilde (ladestation) og vha. regenerativ bremsning. Brug af batteri giver mulighed for lange ture, hvor der udelukkende køres i el-tilstand.
• BEV: Trækkraft leveres udelukkende af en elmotor. Kørsel er baseret på el, og der oplades kun gennem en ekstern kilde og regenerativ bremsning.
• REEV: har en lille benzindrevet generator til at genoplade batteriet og øge rækkevidden for kørsel, når batteriniveauet er lavt.

Hvorfor skulle du vælge en Plug-In Hybrid-løsning?

Plug-In Hybrid er en af de bedste løsninger til at udnytte styrkerne ved kombinationen af en intern forbrændingsmotor (ICE) og en elmotor. I den hybride verden garanterer Plug-In Hybrid desuden optimal balance mellem el-baseret rækkevidde, opladningstid, brændstoføkonomi, køreegenskaber og ydeevne.

Hvad er de vigtigste fordele ved et Plug-In Hybrid-køretøj?

Plug-In Hybrid-biler tilbyder mange af fordelene ved elbiler, såsom lavere driftsomkostninger, lydløs kørsel og nul emission, når der kun køres på el. Hertil kommer fleksibiliteten med en konventionel forbrændingsmotor til længere ture, hvor det ikke er nødvendigt at oplade batteriet fra en ekstern kilde. Kombinationen af forbrændingsmotoren og elmotoren betyder også, at køretøjet har mulighed for højere drejningsmoment og ydeevne end konventionelle motorer med større slagvolumen.
Jeep 4xe bliver en avanceret løsning, som kan øge ydeevnen og kørekomforten samt reducere driftsomkostningerne og sikre lavere emissioner end for biler med varmeenergimotorer (forbrændingsmotorer)

Hvilken slags elbiler bliver Jeep Renegade og Compass 4xe?

Jeep Renegade og Compass 4xe vil være Plug-In Hybrid Electric 4x4-biler, der er udstyrede med en benzinmotor, som driver de forreste hjul, og en elmotor, som driver baghjulene, så der opnås en forbedring af terrængående kørsel. De to motorer vil arbejde sammen og styres automatisk af bilen. Elmotoren drives af et 11,4 kW batteri, der oplades under kørslen gennem regenerativ bremsning, og som kan oplades eksternt via elnettet. Batteriet vil gøre det muligt for bilen at fungere udelukkende som elbil Op til 46 km, når batteriet er fuldt opladet. Hvis batteriet er tæt på at være afladet, overtager benzinmotoren automatisk for at genoplade det under kørslen og sikrer dermed konstant mulighed for 4xe-kørsel.

Hvilken specifik teknologi tilbydes med de nye Jeep Renegade- og Compass 4xe-modeller i forhold til de traditionelle modeller i sortimentet?

Jeep 4xe-modeller vil give kunden mulighed for at køre i flere tilstande: Elektrisk, hybrid samt e-Save-tilstand, der opretholder batteriets opladningsniveau. Der vil være nye e-funktioner tilgængelige, såsom e-Coasting der lader batteriet vha. bremseenergi og system til at opvarme/afkøle kabinen på forhånd (og som kan aktiveres via en mobiltelefon eller den specifikke timer i bilens infotainmentdisplay). Desuden vil 4xe-modellerne være udstyret med specifikke funktioner, herunder en speciel instrumentgruppe, en speciel sektion på det 8,4" infotainmentdisplay og den nye Selec-Terrain-tilstand: Sport, som optimerer bilens ydeevne ved at øge speederens ydeevne og forbedre rattets reaktionsevne.

Vil den nye Jeep Renegade og Compass 4xe være Trail Rated?

Ja, de nye Jeep 4xe-modeller bliver blandt de mest effektive 4x4 Plug-In Hybrid Jeep SUV'er på markedet. Med den nye mulighed for el-baseret kørsel forbedres deres legendariske kapacitet yderligere takket være det øgede drejningsmoment, som sikres af elmotoren, samt evnen til at justere den med ekstrem præcision i startfasen, og når du er ude på de mest krævende off-road-ruter, hvor der er behov for at kunne køre i lave krybegear.

Hvad bliver de vigtigste funktioner i den nye Jeep 4xe-serie med hensyn til tilslutningsmuligheder?

De nye Jeep 4xe-modeller vil tilbyde helt moderne og avancerede tilslutningssystemer. Jeep Renegade og Compass 4xe vil f.eks. tilbyde kunden UConnect-tjenester* som standard samt innovative tjenester i forbindelse med tryghed, sikkerhed og bekvemmelighed. UConnect-systemet betyder, at Jeep 4xe-kunder altid informeres om bilens status for deres bil via en speciel My UConnect smartphone-app *. På appen vil kunderne også have mulighed for at kontrollere og overvåge opladning af deres Jeep 4xe, finde ladestationer og indstille temperaturen i kabinen.
*Nogle af My UConnect 4Xe-tjenesterne vil først være aktive senere i 2020. Se den officielle hjemmeside for at se, hvornår de forskellige My UConnect 4xe-tjenester lanceres.

Vil størrelsen af bagagerummet blive ændret pga. tilføjelsen af 4xe-systemet?

Nej – størrelsen af bagagerummet vil være den samme som for henholdsvis Jeep Renegade- og Compass-modeller kun med forbrændingsmotor.

Spørgsmål og svar i forbindelse med genopladning

Hvor længe tager det at genoplade batteriet?

Tidsintervallet vil ligge på mellem 2,3 timer, hvis du benytter dig af en easyWallbox med fast installation og mode 3 kabel, til 6,6 timer hvis man benytter sig af plug&play og sætter den direkte i en stikkontakt. (Det anbefales altid at man får lavet en fast installation til sin easyWalbox. Uanset hvilken løsning man vil benytter, skal man konsultere en autoriseret el-installatør før brug af easyWalbox.)

Vil systemet have en tilstand til hurtig opladning eller kun en standard opladningstilstand?

Genopladningssystemet giver mulighed for en hurtig opladning på op til 3,7 kW.

Hvordan håndteres min opladning?

Gennem bilens infotainmentsystem eller via My UConnect-appen, som du får adgang til via en smartphone. Under opladning derhjemme vil du have mulighed for at indstille den foretrukne opladningstid (f eks. i løbet af natten) og vælge effektniveauet for opladningsprogrammet gennem en særlig sektion i infotainmentsystemet.

Hvad sker der, når batteriet løber tør, mens man er på farten?

ICE-motoren (intern forbrændingsmotor) aktiveres automatisk for at garantere kørsel på vej. Systemet bliver designet til at garantere et minimumsniveau af opladning for at sikre 4x4-ydeevne

Hvad sker der, hvis føreren glemmer at genoplade batteriet?

ICE-motoren (intern forbrændingsmotor) gør det muligt at bruge køretøjet, mens batteriet genoplades. På den måde sikres konstant 4x4-ydeevne.

Vil udendørstemperaturen have nogen indflydelse på batterierne?

Batterierne vil være designet til at fungere korrekt ved alle de gennemsnitlige temperaturer året rundt. Deres uafhængige drift kan reduceres ud fra, hvor meget bilen udsættes for meget varme temperaturer i meget lang tid, da der bruges energi til at køle batterierne af. Ved meget lave temperaturer vil uafhængig drift/autonomi på tilsvarende måde blive reduceret, fordi energien vil blive brugt til at opvarme batterierne. Batterierne kan klare temperaturer ned til -40 ° C.

Hvor mange måder kan bilen oplades på?

Køretøjet oplades under kørslen eller ved at tilslutte det til et eksternt strømstik.

Hvordan oplader Jeep Renegade og Compass 4xe batteriet under kørslen?

Begge køretøjer oplader batteriet gennem:
1 - Regenerativ bremsning: Elkøretøjer vil bruge regenerativ bremsning, som vil omdanne køretøjets kinetiske energi til elektrisk energi og bruge det til at oplade batteriet i stedet for at spilde det som termisk energi, som det er tilfældet med konventionelle ICE-bremser. Elmotorer vil forbruge energi for at give bevægelse. Når denne bevægelse ikke længere er påkrævet (f. eks. når farten er aftagende), vil bremsekraften kunne bruges til at udnytte motorens aktivitet til at generere elektricitet. Processen er kendt som regenerativ bremsning, og den elektricitet, der genereres, kan sendes til batteriet. Under de rette forhold kan uafhængig drift af en elbil forlænges med mere end 10 % takket være opsamlingen af regenereret elektricitet.
2 - E-Save-køretilstand: Når denne tilstand angives på Hybrid-vælgeren i din Jeep Renegade og Compass 4xe, vil 4xe-systemet holde batteriet på et defineret opladningsniveau. Du kan også genoplade batteriet op til en fastsat tærskelværdi.

Hvordan oplader Jeep Renegade og Compass 4xe batteriet vha. et eksternt strømstik?

Hver Jeep Renegade og Compass 4xe vil være udstyret med et opladningskabel til brug i hjemmet (kaldet type/fase 2 stik), som skal sluttes til køretøjets Type 2-stik. Det betyder, at du vil være i stand til at oplade en Jeep Renegade eller Compass 4xe fra garagen derhjemme eller foran dit hus, hvis der er en ekstern stikkontakt godkendt til dette. En indbygget oplader omdanner vekselstrøm til jævnstrøm med henblik på opladning. Gennem UConnect* 8,4" NAV infotainment-grænsefladen eller via den relevante My UConnect-app*, som du vil kunne downloade på din smartphone, vil det være muligt at indstille opladningstiden og den maksimale tærskelværdi for strøm, du har brug for fra dit system derhjemme. For hurtigere opladning kan der installeres et vægpanel til brug i hjemmet, kaldet Wallbox, som oplader køretøjet hurtigere end et konventionelt strømstik.

*Nogle af My UConnect 4Xe-tjenesterne vil først være aktive senere i 2020. Se den officielle hjemmeside for at se, hvornår de forskellige My UConnect 4xe-tjenester lanceres.

NB! Kontakt altid en autoriseret installatør før brug af Wallbox og stik til opladning af din Jeep 4xe.

Hvilket udstyr skal jeg bruge til at oplade?

• Standard: Opladerkabel til hjemmet. Alle 4xe Jeep-køretøjer er allerede udstyret med et standard opladerkabel til brug i hjemmet.
• Ekstraudstyr: Højhastigheds opladerkabel. Type 3 opladerkabel, der giver dig mulighed for at oplade 4xe-køretøjet fra en offentlig ladestation.

Bliver jeg nødt til at foretage ændringer af elsystemet i mit hjem?

Jeep Renegade og Compass 4xe leveres som standard med et opladerkabel, der kan tilsluttes direkte til dine stik derhjemme hvis stikket er godkendt til dette. For hurtigere og mere bekvemme opladningsløsninger vil kunderne blive rådet til at kontakte en autoriseret elektriker med henblik på tilføjelse af et separat og dedikeret ladekredsløb til hjemmesystemet og for at få installeret et dedikeret opladerstik eller en Wallbox til opladning af 4xe-køretøjerne.

Hvad betyder kWh?

kWh betyder kilowatt-time, som er et mål for den mængde energi, der kan lagres i et batteri. For en given bil vil et batteri med en højere kapacitet eller flere kWh have større autonomi og/eller bedre ydeevne. For en given kapacitet vil den faktiske autonomi variere baseret på kørestil og miljømæssige forhold.

Kan elbiler oplades, når det regner?

Ved normal brug er det helt sikkert at oplade, selv når det regner. Kunder risikerer ikke elektrisk stød