Jeep® er finalist i Car Of The Year 2023 - for første gang nogensinde!


I går blev de syv finalister til Car Of The Year 2023 i Europa offentliggjort. Det skete ved en live-streamet pressekonference afholdt i Bruxelles. Den helt nye Jeep Avenger, der kommer til Danmark i løbet af første halvår 2023, er med i finalen.


Jeep Avenger er den første Jeep nogensinde til at nå finalen i Car Of The Year – og det er nok ikke helt tilfældigt. For Jeep Avenger er udviklet og designet i Europa til det europæiske marked og vil også blive produceret i Europa. Avenger tager udgangspunkt i den æstetik, hårdførhed og soliditet, der kendetegner Jeep, kogt ned i en kompakt charmerende fuld-elektrisk B-SUV.


B-SUV segmentet er et af de største segmenter i både Europa og Danmark. Jeep Danmark har derfor store forventninger til Avenger, der har potentiale på det danske marked. Alexander Thornton Rasmussen, Brand Director hos Jeep Danmark, uddyber:


”Vi er stolte af at være blandt de syv finalister i Car Of The Year 2023. Vi tror, at Jeep Avenger har et stort potentiale i Danmark, fordi den kan tilfredsstille mange forskellige behov. Den skiller sig ud i segmentet med et stærkt og karismatisk design, lækker kabine med god plads samt køreegenskaber til både skov og by – og så er den hårdfør og lavet til at blive brugt. Jeep Avenger kombinerer Jeeps legendariske SUV-historie med europæisk sans for detaljen i en kompakt, agil og elektrisk SUV”.


Jeep Avenger kommer kun som elbil i Danmark. Avenger har 156 hestekræfter og på trods af et relativt lille batteri på 54 kWt er rækkevidden alligevel på 400 kilometer og vidner om en energieffektiv drivlinje. Den kan hurtiglade med op til 100 kW, og det tager 24 minutter at oplade fra 20 til 80%. På en 11 kW hjemmelader tager det 5,5 timer at lade bilen op.


Jeep Avenger er første model i en perlerække af nye fuld-elektriske SUV-modeller fra det amerikanske bilmærke, der alle har det europæiske marked i fokus. Det sker som led i Jeeps offensive elektrificeringsstrategi, der skal gøre mærket til verdensledende inden for elektriske SUV’er.


Jeep Avenger kommer til Danmark i løbet af 2. kvartal og kåringen af Car Of The Year 2023 sker 13. januar til Bruxelles Motor Show.

Se mere om Jeep Avenger