TILBAGE
Jeep® Grand Cherokee fejrer jubilæum

Det er 25 år siden, Jeep® første gang sendte den store Grand Cherokee på gaden. Det fejrer fabrikken med et let facelift og ved at introducere en ny Trailhawk version, der er Jeeps® betegnelse for versionerne med de bedste off-road egenskaber.

Sidste år fejrede Jeep® 75 års jubilæum, og nu er det igen tid til at finde fødselsdagsflagene frem. For i år runder en af de vigtigste modeller fra fabrikken i Detroit et markant jubilæumsår. Det er nemlig 25 år siden, Jeep® Grand Cherokee første gang trillede af samlebåndet og ud på vejene verden over.

Grand Cherokee er en af de største successer i den store SUV-klasse, og den er solgt i mere end 5,5 mio. eksemplarer siden lanceringen i 1992. Den er samtidig den mest prisbelønnede SUV gennem tiden, og her 25 år senere - og i sin fjerde generation - er den ikoniske Jeep® stadig en af de bedst sælgende i klassen på verdensplan.
Hele Jeep® Grand Cherokee modelprogrammet - fra Limited til den hidsige SRT-udgave med HEMI V8 motor og 468 hk - får nu en let udvendig opdatering med smallere frontgrill og LED-tågelygter. Samtidig lanceres Grand Cherokee Trailhawk, en helt ny version i Grand Cherokee udvalget. Den er udstyret med en 3-liters V6 MJT-dieselmotor med 250 hk, 8-trins automatgear og et meget avanceret firehjulstræk.

Terrængående topmodel

Jeep® Grand Cherokee Trailhawk adskiller sig fra de andre modeller ved at have udstyr som Quadra-Lift luftaffjedring, Quadra-Drive II-firehjulstræk, 18" alufælge med Kevlar-forstærkede dæk og ekstra beskyttelse af undervognen. Indvendigt er der bl.a. specifikke sæder med bedre støtte for off-road kørsel samt et specielt modul i infotainment-systemet, som viser off-road informationer i det store display i midterkonsolen.
Jeep® Grand Cherokee Trailhawk bærer et lille logo på forskærmene med ordene ‘Trail Rated'. Det fortæller, at denne Jeep® er beregnet til seriøs off-road kørsel, og at den klarer selv de mere ekstreme terrænruter.

Trail-ratede Jeep® modeller skal gennemgå en række udfordrende tests i noget af verdens mest krævende terræn i alle slags vejrforhold for at kunne kaldes "Trail Rated". Bilen skal bestå tests i fem kategorier. Det drejer sig om trækkraft, forcering gennem vand, manøvredygtighed, måden hvorpå trækkraften kan forskydes mellem de enkelte hjul samt frihøjde.
Derfor har de Trail-ratede Jeeps® ekstra frihøjde, særlige terræn-støddæmpere, grovere dæk, beskyttende plader til undervognen samt specielle kofangere med mindre udhæng.

Trailhawk-versionerne har altid de mest avancerede gearkasser og firehjulstræk som standardudstyr. Firehjulstrækket er fuldt elektronisk styret, har hill-descent-funktion, og der kan vælges imellem flere forskellige programmer, som hjælper føreren igennem terræntyper som sne, sand, klipper, mudder m.m.
Jeep® Grand Cherokee Trailhawk leveres på hvide eller gule plader, og den må trække helt op til 3.500 kg, hvilket gør den oplagt til eksempelvis hestetransport.

Den nye faceliftede Jeep® Grand Cherokee kan opleves hos landets forhandlere.

FORRIGE
NÆSTE